Nederlandse Ambassade in Havanna, Cuba

Nieuws

1 t/m 10 van 36

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Rouwperiode in Cuba

Na het overlijden van Fidel Castro op vrijdagavond 25 november heeft de regering van Cuba zaterdag negen dagen van nationale rouw afgekondigd. De rouwperiode zal eindigen op zondag 4 december.

2 Condoleances Minister Koenders

Minister Koenders brengt zijn condoleances over aan het Cubaanse volk en de regering na het overlijden van oud-president Fidel Castro:

3 Nieuwe stagiairs gezocht!

Vanaf april 2017 zoekt de Nederlandse ambassade te Havana, Cuba twee nieuwe stagiairs. Op zowel de economische als de culturele afdeling is een plek beschikbaar. Als het je leuk lijkt om stage te lopen op één van de meest spannende en leuke ambassades, stuur dan je sollicitatie voor eind december op! Zie voor de vacatures de links aan de rechterkant van deze pagina.

4 New Process for the Caribbean Visa & Legalization of documents

Beginning on 1st December 2016, VFS Global will manage the Visa Applications for a visit to the Dutch Caribbean (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius and St. Maarten) Centre in Jamaica and the submission of Jamaican documents for legalization. See for further information the document at the right side of the page.

5 Succesvolle FIHAV beloond met prijs!

Afgelopen week vond de jaarlijkse handelsbeurs van Havana plaats; de FIHAV. Het Koninkrijk werd aldaar op haar paviljoen gerepresenteerd door 30 bedrijven. Deze beurs is in Cuba van groot belang om nieuwe contacten op te doen en handelsdeals af te sluiten. Het was een erg succesvolle week voor alle aanwezige bedrijven en het design van het paviljoen werd door de Cubaanse organisatie zelfs beloond met een prijs!

6 Zaken doen in Cuba?

Zaken doen in Cuba? De brochure met allerhande nuttige informatie over dit speciale land staat nu online! ‘Doing Business in Cuba: Your Guide to the Cuban Market’ is te vinden op de website van de ambassade onder het kopje documenten in de sectie ‘Zaken Doen’ en is via de link rechts direct te downloaden. De brochure is net op tijd voor de Feria Internacional de la Habana (FIHAV), de grootste handelsbeurs van Cuba waar het Koninkrijk volgende week gerepresenteerd zal worden door 26 bedrijven.

7 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

8 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

9 Bienvenida, Alexandra Valkenburg!

Welkom bij de Nederlandse Ambassade in Havanna, Cuba!

10 Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) - Start tenderronde voor Cuba 8 augustus

Opkomende markten en ontwikkelingslanden bieden kansen voor Nederlandse export en investeringen.